Љубов и Секс

Тој ја сака својата девојка, но не може да го прифати нејзиното минато!

Тој ја сака својата девојка, но не може да го прифати нејзиното минато!

„Се обидов да и објаснам дека ми е тешко кога ми збори за тоа…“

Тој има 24 години и на почетокот на јануари запозна прекрасна девојка која му го разубави животот…

– Спиев само со една девојка пред неа, но таа неодамна ми рече дека имала секс со околу 20 мажи, вклучувајќи и еден во истата вечер кога се запознавме, и флертуваше многу други. Некои од нив се блиски пријатели со кои редовно се гледа – вели момчето кое сакаше да остане анонимно.

– Се обидов да и објаснам дека ми е тешко кога ќе ми збори за тоа. Меѓутоа, таа тогаш се лути и не ми се јавува додека не и се извинам.

Таа ми кажува дека дел од нејзината личност подразбира флертување и дека не сака да се чувствува ограничено и да се преправа дека е различна за да биде „поадекватна“ во нашата врска. Сепак, се чини дека се сочувствува со мене. Наскоро и ќе ги запознам нејзините родители.

Се чувствувам скршено. Досега не сум „кликнал“ со никој и мислам дека сум за заљубен во неа. Се грижам дека ме чека разочарување, иако се водам од филозофијата дека е подобро што сакав и изгубив.

Како можам да заборавам на нејзиното минато бидејќи голем дел од тоа се рефлектира во нејзиното сегашно однесување? -Тој нè прашува.

Одговор: Кога сме во прва сериозна врска, мислиме дека нашите партнери повеќе не слушаат од бившите; да раскине и тоа е тоа. Како што минуваат годините, стануваме се позрели, така што со искуството добиваме увид во тоа како функционираат врските. Ситуацијата помеѓу вашата девојка и вас е дека сте во различни фази од вашите сексуални искуства.

Ако сте воспитани да мислите дека жената не треба да има многу сексуални партнери, јасно ни е зошто имате проблем. Но, ако сметате дека сексот е нешто што е забавно и што се случува помеѓу двајца возрасни партнери, тогаш бројот на нејзините партнери не треба да ве вознемирува. Тоа треба да биде минато и треба да се справите со моменталната состојба. Таа ве избра вас и наскоро ќе ги запознаете нејзините родители. Тоа треба да ви каже дека и таа е сериозна во врска со вас. Треба да и верувате повеќе.

Меѓутоа, ако сè уште ви пречи нејзиното минато, не ја вознемирувајте и неа. Прифатете се како што сте и не обидувајте се да ги менувате другите за да ви одговараат подобро. Нормално е да бидете свесни и внимателни, но ако му дадете големо значење, тоа ќе го диктира вашето однесување во иднина и нема да имате многу среќа. И колку и да зборувате за нејзиното минато – таа нема да се промени.

извор:попара.мк