Радио Милева
излезе од анонимност

„Тој е мојот орден“: Синот на Дајана Пауновиќ и Жика Јакшиќ веќе не се крие од медиумите – реши да позира заедно со мама (фото)

„Тој е мојот орден“: Синот на Дајана Пауновиќ и Жика Јакшиќ веќе не се крие од медиумите – реши да позира заедно со мама (фото)

Душан Јакшиќ, синот на водителката Дајана Пауновиќ и продуцентот Жика Јакшиќ, не ги сака блицовите на фоторепортерите и секогаш кога е можно избегнува да се фотографира за медиумите. Малиот Дуле последен пат се фотографираше за магазин кога неговите родители се уште беа заедно, па ни медиумите, ни јавноста не можеа да видат колку пораснал и се променил, се разбира на подобро.

По долго време, синот на Дијана Пауновиќ присуствуваше на општински настан, а бидејќи пригодата беше посебна, тој не остана доследен на желбата да остане анонимен, туку се согласи да позира со својата мајка.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Дајана која со години стои зад својата фонданија, во криптата на црквата Свети Сава, со златен орден на Света Мајка Анастасија им додели на мајките со три и повеќе деца, кои потекнуваат од Централна Србија и Косово и Метохија. На настанот присуствуваа и дел од државните функционери кои ја поддржуваат Пауновиќ на нејзиниот пат на хуманитарна работа, таму беше нејзината кума Гордана Шауиќ, а во публиката беше и нејзиниот наследник, кој веднаш им привлече око на снимателите и фотографите на локалните телевизии.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by DAJANA (@dajana.paunovic)

Сликите направени во таа прилика покажуваат колкава поддршка всушност има Душан за Дајана, дека тој расте во здраво, добро воспитано момче и дека ја сменил фризурата. Заклучокот е дека колку е постар синот на Дајана Пауновиќ, толку повеќе лицето наликува на мајка му, додека неговиот темперамент е ист како татко му.

фото:Инстаграм/Дајана Пауновиќ

Останати вести од Радио Милева