Радио Милева
што ќе прашаш, тоа ќе ти кажам...

Тамара се дотера, се кадроса во мини фотосесија, па одговараше на прашања на социјалните мрежи: „Пејачка на деценијата? Јас би повеќе од тоа… ако може!“ (ФОТО)

Тамара се дотера, се кадроса во мини фотосесија, па одговараше на прашања на социјалните мрежи: „Пејачка на деценијата? Јас би повеќе од тоа… ако може!“ (ФОТО)

Ултраталентирана, со „бескрајни“ вокални можности и беспрекорна интерпретација, со единствена експресија во изведбата која на песните им дава душа… Од друга страна доволно убава и атрактивна, природно надарена не само со глас, туку и со бујни телесни атрибути, немирна ко дете, непредвидлива како ветер, на моменти тотално откачена и несериозна, на моменти бескрајно емотивна, не до крај свесна за своите квалитети… и маани!

Се’ на се’, веројатно најдоброто нешто што во Македонија напреднало и созреало на музички план последнава деценија до тие размери, што слободно може да се носи со било која ѕведа од регионалната естрада. Или попрецизно, повеќето од нив, можат „вода да и носат“ на наша Тамара Тодевска, која да беше во Србија или Хрватска, до сега ќе полнеше сали, а можеби и стадиони.

Откако ова го покажа, докажа и потврди со серијата последни концерти, од оној на „Антички“ во Охрид, до овој на „Карпошово лето“, Тамара реши да го „опипа пулссот“ на својата публика за да види до каде е и што за неа мислат нејзините фанови.  Се дотера,  „се кадроса“ во една мини фотосесија, па одговараше на прашања на социјалните мрежи на своите следбеници.

Тие љубопитни како деца, Таа уште уште повеќе. Едвај дочека со нетрпение да им даде „отчет“ за себе и нејзиниот свет… Приватен и професионален!

Еве мал дел, мини избор од нивните прашања, на кои Тамара во свој стил им одговара во своите приказни на Инстаграм… а ние само појануваме за што се работи:

1) Ѕвезда „од пелени“

2) Не е баш ко’ Тијана, ама не е и ко’ Ноне

 

3) Во здраво тело – „празен фрижидер“

4) Водно си е Водно… И пред, а и за време на брак

5) Проблем со пороци или Проблемите како порок?

6) До сега се знаеше само кој ја соблекува, а сега се знае и која облекува

7) И кога те нема, најприсутен си тогаш…

8)  Дуо – трио.. ?

9) Природно си е природно… надарена

10) Повеќе од ѕвезда, ако може… галаксија

Фото: Инстаграм принтскрин/tamaratodevska

 

 

 

Останати вести од Радио Милева