Живот и Стил

Ставете посолен лимон покрај главата и решете се од проблемите кои ве мачат при будењето

Ставете посолен лимон покрај главата и решете се од проблемите кои ве мачат при будењето

Сè повеќе луѓе спијат со посолен лимон до главата, бидејќи вдишувањето на овој мирис ослободува одредени заболувања

Се што треба да направите е да исечете лимон на неколку парчиња, да посолете и да го ставите до главата на масичката покрај креветот.

Оваа комбинација го олеснува дишењето, особено за луѓето кои страдаат од астма, алергии или имаат настинка. Исто така, и крвниот притисок се нормализира.

– Лимонот ги отфрла инсектите, вклучувајќи ги и комарците.
– Нема „рапав“ глас наутро.
– Мислите се појасни по будењето.
– Можно е да се расоните побрзо, без кафе.
– Собата мириса пријатно и свежо.

Извор:Курир