Радио Милева
исплашена

Српската пејачка се вратила од Русија два дена пред да започне војната: „Ќерка ми живее во Москва, веднаш и реков да се врати во Србија“

Српската пејачка се вратила од Русија два дена пред да започне војната: „Ќерка ми живее во Москва, веднаш и реков да се врати во Србија“

Српската пејачка се вратила од Русија два дена пред да започне војната: „Ќерка ми живее во Москва, веднаш и реков да се врати во Србија“

Ќерката на пејачката Драгица Радосављевиќ Цакана од првиот брак, Марија заедно со сопругот и децата живее во Москва.

Со оглед на тоа дека растат тензиите меѓу Русија и Украина, Цакана вели дека имала среќа да се врати од посета на ќерка само два дена пред настапот на Русија врз Украина.

-Јас се вратив пред недела ипол, состојбата беше нормална. Јас се вратив два дена пред инвазијата. Се вратив избезумена и веднаш и кажав на ќерка ми да дојде во Србија. Таа дојде, но ќе се врати денес за Москва. Таа и нејзиниот сопруг често ја менуваа локацијата на живеење поради работата, живееаја во Букурешт, а сега ги префрлија на некоја друга локација, се е неизвесно. Внуците се овде кај нас во Белград. Подобро да се тука кај мене, се надевам дека се ова брзо ќе заврши, вели Цакана за курир.рс

Инаку, Цакана веќе 40 години е во среќен брак со адвокатот Небојша Негиќ.

фото: ата имагес/инстаграм

Останати вести од Радио Милева