Живот и Стил

Спектакуларно слетување на авион на замрзнатото Бајкалско езеро (видео)

Спектакуларно слетување на авион на замрзнатото Бајкалско езеро (видео)

Рускиот фотограф Вадим Макхоров во друштво на тројца пилоти прелета преку најдлабокото езеро на светот, Бајкалското езеро, а потоа и слета на него иако било под тенок слој мраз.

Покрај предупредувањата, Макхоров и пилотите успеале да слетаат на заледеното езеро со нивниот авион а Макхоров успеал да ги сними прекрасните глетки од воздух и од моментот кога нивниот авион слетува на лед.