Живот и Стил

Совети за шминкање во лето, со една работа сигурно претерувате

Совети за шминкање во лето, со една работа сигурно претерувате

Подлогата која се нанесува пред ставање пудра, го изедначува тенот и ги прикрива неправилностите. Таа може да биде течна, кремаста или тврда, a се користи за шминката да трае подолго.

Разликата меѓу обичната крема за лице и подлогата за пудра, е огромна. Подлогата, меѓу другото, ги прикрива недостатоците на кожата и за разлика од кремите кои ја хидрираат кожата, тоа ги затвора порите. Поради тоа, подлогата не треба да се употребува секојдневно.

Можете и да ја нанесете врз кремата, па дури и без пудра, доколку самата подлога не содржи хидратантно дејство.

Доколку пак, користите светли подлоги, кои се посебно популарни во овој летен период, обрнете внимание на сјајот кој преку ден може да биде претеран. Во тој случај, пудра во прав може да го намали сјајот.

извор: Курир.мк