Љубов и Секс

Совети од сексолог кои го продолжуваат оргазмот: Дали сте слушнале за — мачка поза?

Совети од сексолог кои го продолжуваат оргазмот: Дали сте слушнале за — мачка поза?

И денес женскиот оргазам се смета за нешто што не е целосно дефинирано, но сексолозите се обиделе да најдат начин тој да трае подолго и да биде доста интензивен.

Многу мажи и жени не уживаат целосно во сексуалниот однос. Ним им треба многу време за да сфатат што најмногу им се допаѓа во сексот, т.е. она што лесно може да ги доведе до кулминација. Сепак, сексолозите нашле решение за овој проблем, односно нашле нова поза. Станува збор за поза што личи на – положба на мачка, која е варијација на мисионерската поза, која добро го стимулира клиторисот.

Оваа поза е опишана од сексолозите така што треба да започне во мисионерска поза, за да се постигне пенетрација, по што мажот останува потпрен на рацете. После тоа, тој треба да се спушти кон телото на девојката, потпирајќи се на колената и подлактиците, а во исто време да биде многу блиску до телото на жената за да го стимулира клиторисот.

Она што се препорачува е оваа поза да не се користи доколку се работи за груб секс, туку само оној кој би траел долго, кој е понежен, оргазмот се постигнува бавно, но е многу интензивен.

извор:popara.mk