Мегафон
културно лето

Со концерт на Каролина Гочева на 19. јуни во Хераклеа, се отвора „Бит Фест 2022“

Со концерт на Каролина Гочева на 19. јуни во Хераклеа, се отвора „Бит Фест 2022“
На 19-ти јуни во недела, започнува 14-тото издание на Битолското културно лето „БИТ ФЕСТ 2022“.
Оваа година, Општина Битола, посветува посебно внимание на поддршка и промоција на македонската културна сцена, традиционалните манифестации и содржини и висококвалитетните филмски, театарски и други сценски уметности, кои ќе овозможат квалитетни културни настани и активен културен живот во Битола, за сите генерации, во текот на целото лето.
Свеченото отворање на новото издание на „БИТ ФЕСТ 2022“, со нов концепт и многу културно – уметнички содржини започнува од Античкиот театар Хераклеја Линкестис, со концерт на еден од најдобрите македонски женски вокали, македонската поп дива, битолчанката Каролина Гочева која ќе изведе дел од безвременските песни од целата нејзина музичка кариера.
Билетите за концертот, се пуштени во продажба од вторник, 14 јуни во Офицерскиот дом во Битола.