Живот и Стил

Со цвекло против леукемија и тумори

Со цвекло против леукемија и тумори

Дека цвеклото е многу здраво, знаме уште од мали, кога често ни се нудеше домашен сок од коренот на овој зеленчук. Но, како деца не знаевме колку овој зеленчук е добар и корисен за здравјето. Низа истражувања ги потврдуваат придобивките од терапијата со цвекло против леукемија и тумори.

Цвеклото содржи состојки кои имаат антиканцерогени својства. Покрај нив, тоа има консумацијата на цвекло го намалува воспалението во телото и ја помага детоксикацијата. Истражувањата покажале дека бетаинот кој го содржи цвеклото ги напаѓа клетките на туморите во телото.

Цвеклото може да се примени во борба против многу врсти на карцином, но потребни се уште истражувања. Една студија утврдила дека терапијата со цвекло има 100% позитивен ефект кај сите испитаници, кои страдале од канцер. Сепак, целокупната терапија во консулатација со лекар, земање на препишаните лекарства и консумацијата на здрава храна, се прав избор во битката со оваа болест.

Терапија со цвекло против леукемија и тумори
Терапијата со цвекло против леукемија и тумори е многу едноставна. Болниот човек треба да изеде половина килограм, свежо, мелено цвекло. Покрај тоа, пожелно е пациентот да има пропишана здрава исхрана, за зајакнување на имунитетот и да зема витамин Ц.

Најдобри резултати се постигнуваат ако со терапијата се започне во ран стадиум, со постепено зголемување на количината на цвекло. Значи се почнува со помала количина, се до постигнување на половина килограм цвекло на ден.

Со оглед на тоа што сокот на цвеклото е специфичен и не им се допаѓа на многумина, може да го мешате со сок од морков или јаболко. Сокот од цвеклото се пие разреден до подобрување на состојбата. Еве токму таков природен сок за подобрување на крвната слика.

извор:курир.мк