Радио Милева
Се уште неизвесно

Снимањето на новата сезона на „Ѕвездите на Гранд“ се уште не започна: Саша Поповиќ и Жика Јакшиќ завојуваа

Снимањето на новата сезона на „Ѕвездите на Гранд“ се уште не започна: Саша Поповиќ и Жика Јакшиќ завојуваа

Септември е пред крајот, но снимањето на новата сезона на музичкото натпреварување „Ѕвезде Гранда“ не започна. Неизвесноста околу стартот на новата сезона на „Ѕвезде Гранда“ продолжува, а односите меѓу некогашните блиски соработници Саша Поповиќ и Жика Јакшиќ наводно станале уште полоши.

Имено, емисијата „Никад није касно“ наводно добила ударен термин на Прва српска телевизија. Проектот на Жика Јакшиќ интензивно се снима, а новата сезона на малите екрани започнува во сабота, во термин кој „до вчера“ беше резервиран за „Ѕвезде Гранда“, пишува „Објектив“.

– Саша се уште е нервозен што сè уште не започнало снимањето, а се уште нема договор за продолжување на преносот. Колегите му се јавуваа последниве неколку дена и го прашуваа кога ќе продолжи со работа, а тој дополнително беше отфрлен од сознанието дека ќе се емитува емисија за време на неговиот термин. Преземањето на ударниот термин Сале го доживува како Жика да му заби нож во грб – вели извор близок на „Гранд продукција“.

Дека односите меѓу Поповиќ и Јакшиќ не се на завидно ниво, знае од претходно Жика, кој од 2003 година беше еден од продуцентите и главните уредници на емисијата „Ѕвезде Гранда“ и врз чија идеја е создаден „Гранд“ и целато шоу , се раздели во деловното размислување со тогашните сопственици на продукцијата Саша и Брен уште во 2014 година.

фото:Instagram/ATA Images

Останати вести од Радио Милева