Радио Милева
златно правило

Снеже Велков на бензинска го загуби трпението, без да го знае правилото: „Не мрдај дур не платиш!“ (ФОТО)

Снеже Велков на бензинска го загуби трпението, без да го знае правилото: „Не мрдај дур не платиш!“ (ФОТО)

Македонската ТВ водителка и најпозната пилатес инструкторка Снеже Велков која многу често знае на социјалните мрежи да сподели некоја мудра мисла, совет, рецепт  или искувство, овој пат имаше прашање со свое мислење, упатено до нејзините следбеници.

Таа како учесник во сообраќајот, чекајќи на бензинска пумпа размислуваше што прави таа, а што другите возачи не прават додека точат гориво, и зошто е тоа така.

„Ве вадат од такт вака коа ќе ги остават колите пред пумпата и ќе си влезат внатре и да си завршат работа? Јас точам бензин, препаркирам, па влегувам внатре. Мене ми е логично, вас ?“ – праша во писмена форма водителката.

Но, она што на Снеже велков очигледно НЕ и е јасно е како ден, дека во ваков случај има само едно важно правило.

Сите се согласуваат дека навистина нервира да чекаш додека некој оди на каса да плати. Арно ама,  сите луѓе не се чесни и не размислуваат како Снеже,  да препаркираат, па да се вратат. Некои и кога се таму пробуваат да ги снема.

Затоа, стриктно правило на бензинските пумпи е возилото да не се поместува од место додека наточеното гориво не се наплати. Затоа што во спротивно, постои опасност муштеријата да се претвори во арамија, па може да си замине без да го плати горивото.

Се чини дека ова правило го знаат повеќето бидејќи, речиси сите влегуваат внатре да платат, оставајќи го возилото на местото каде што точеле гориво.

Како што рекле старите: „ Трпение – спасение“ – поука која  важи и во ова брзо темпо на живеење. Можеби некогаш сме без трпение кога тоа најмногу ни треба, па затоа лесно можеме да донесеме несоодветни и неправилни заклучоци. Што значи Снежо… Глеј да нема никој пред тебе, да бидеш прва на пумпата… Или трпението, пушти го на најсилно! Трето – нема!

Фото: Принтскрин/Инстаграм/Снеже Велков

Останати вести од Радио Милева