Радио Милева
мовембер

Сите зборуваат за сексот, зборува и градот и селото, но Емилија Розман, сексот малку поинаку го замислува… особено кога со некого за прв пат и се случува (ФОТО)

Сите зборуваат за сексот, зборува и градот и селото, но Емилија Розман, сексот малку поинаку го замислува… особено кога со некого за прв пат и се случува (ФОТО)

Жените како понежен пшол секогаш сониваат за роматика, за бајковита иднина, за совршена љубов…за принцот на белиот коњ… Само што многупати наместо принцот по нив доаѓа само „коњот“… И тоа  најчесто оној што не е за трки, туку за орање! Па отаму несреќни љубови се повеќе, а љубов се’ помалку, особено во овие несреќни времиња во кои последниве години живееме.

Една од оние која е рекордер во брзина на  „непроверено вљубување“  со експресно влетување во брачни води, секако е македонската мисица, манекенкка, модел, сопственмичка на ланец  продавници за цвеќе, украси  и подароци, Емилија Розман. Убавица со академска диплома в раце, ама и „падната“ уште на „првиот животен исспит“, иако по некоја логика тоа би требало секому да му биде „дипломска во животот“, арно ама… Се случува!

Но, тоа не значи дека госпоѓица Розмантична оттогаш не ги сака мажите – напротив! Со нив и понатаму се дружи, излегува, се забавува, соработува, но… Новиот принц по се’ изгледа не дошол. Или барем поучена од искуство, сега така бргу не го покажува!

Ноември меѓудругото е и месец на машкото здравје, па г-ца Розмантична му даде своевидна поддршка на познатиот „Мовембер“–  годишен настан кој вклучува негување на  мустаќите во текот на месец ноември за да се подигне свеста за здравствените проблеми на мажите, како што се ракот на простата, ракот на тестисите и самоубиството на мажите… и сл.

Само, да не п0мисли некој дека  мисицата „пушта мустаќи“? Не, туку  на своите Инстаграм приказни сподели пооддршка за машкото здравје и мажите воопшто, со избор на неколку интерсни поенти во тој контекст.

Здравјето на прво место секако, на мажите, но и сечие, ама за подобро здравје меѓу сите останати нешта треба да се има и здрав секс! Тоа здравјето и она физичкото и здравјето на психата ги одржува во топ форма.

Емилија веројатно тоа добро го знае, ама знае и нешто друго, што јавноста досега за неа не го знаела, а сега сите го дознавме, што е врзано за  сексот и мажите.

Имено, за сексот зборува и градот и селото, но Розман сексот малку поинаку го замислува… Особено кога со некого треба да и се случи за прв пат. Тогаш нејзе мажот  и изгледа најубав. Зашто како што самата вели:   „Никој не е поубав од маж што се обидува да има секс со тебе за прв пат“!

Ова што го мисли мисицата можеби на многумина им звучи логично и симпатично, ама за некои е мошне симптоматично! Зашто излегува дека на Розман симапатијата и важи само пред прв пат  да се случи „онаа работа“ ! А што потоа…? „Најубавиот“ веќе не толку убав или…? Дали можеби затоа и нејзината „брачна епизода“ толку малку траеше? Или ова е само чудна компарација која сосема случајно кореспондира со онаа ситуација во која се најде мисицата?

Она што е поубавата страна на приказната е, кога на „најубавиот“ му успеал обидот за прв пат да биде интимен со онаа со која се обидувал, како госпоѓица Розмантична си го замислува моментот на чинот !

Убавицата навистина има прилично егзотична и мошне романтична визија, арно ама… практично тешко изводлива, речиси  „невозможна мисија“!

Но, не важно, важно е да се има имагинација и да се мисли на мажите и убавите работи што за нив или со нив можете вие дамите, да ги направите. За нивно, а и ваше здравје! Па, Мовембер е или не?

 

Фото: Инстаграм принтскрин/rozmanticna

Останати вести од Радио Милева