Мегафон

,,Sирни” – фестивал на филм и музика

,,Sирни” – фестивал на филм и музика

Три години Кафе и филм Котур и трет ,,Sирни” фестивал на филм и музика. Осум фестивалски денови исполнети со филмски проекции, разговори со авторите, концерти, музичка селекција, изложба, детска работилница.
Оваа година филмските проекции ги префрламе на отворено во парк Форум.
Билетите за филмските проекции се бесплатни, но поради ограничениот број на седишта, подигнете си билет во Котур од 02.10. (сабота).
Настанот ќе биде реализиран согласно протоколите на Владата за организирање јавни настани.

Ова е програмата по денови:

04.10. понеделник

�� 19.30ч | парк Форум | ХОМО / Македонија / 2020 / 91′ | режија Игор Иванов Изи
�� 21.00ч | Котур | музичка селекција Џано Куч

05.10. вторник

�� 19.30ч | парк Форум | изложба на фотографии на Ерина Богева
�� 19.30ч | Котур | музичка селекција Еми Ермилова

06.10. среда

�� 10.00ч | Котур | проекција на анимирани филмови за деца + детска креативна работилница со Марга и градинка Green House
�� 17.30ч | Котур | залак и голтка со Пелистер
�� 17.30ч | Котур | музичка селекција Бојан Чакра
�� 21.00ч | Котур | музичка селекција Васо

07.10. четврток

�� 19.30ч | парк Форум | САВА / Велика Британија, Македонија / 2021 / 74′ | режија Matthew Somerville
�� 21.00ч | Котур | музичка селекција Брув

08.10. петок

�� 21.00ч | Котур | концерт на Дина Јашари + live stream
�� 22.00ч | Котур | музичка селекција Игор Спироски
09.10. сабота
�� 13.00ч | Котур | настап во живо big banG

10.10. недела

�� целодневна програма АМОК радио | Котур
�� 20.00ч | парк Форум | ПРОБЛЕМОТ НА ТИНА / Македонија / 2021 / 15′ | режија Радован Петровиќ
�� 20.40ч | парк Форум | СЕВЕРЕН ПОЛ/ Македонија/ 2021/ | режија Марија Апчевска

11.10. понеделник

�� 19.30ч | парк Форум | АГЕНТОТ КРТ | 90′ | режија Maite Alberdi
�� 21.00ч | Котур | музичка селекција Виктор Апо