Мегафон
Во среда во МКЦ:

„Синтезис“ – промоција на новиот албум „Остров“ и нивната монографија

„Синтезис“ – промоција на новиот албум „Остров“ и нивната монографија

Во среда, 29.11.2017, во МКЦ Клуб & Ресторан со почеток во 20 часот ќе се одржи промоцијата на новото ЦД на групата Синтезис, „Остров“, како и промоција на нивната  монографија „Синтезис – Патување низ музичкото време“.

„Остров” е осми по ред албум на Синтезис. Снимен е во студиото „Подрумот“. Продуценти се Синтезис и Ангел Ќосев. Дизајнот е на Иван Дургутовски. Издавач SJF Records (Скопскиот џез фестивал). Специјален гостин на албумот е Влатко Стефановски.

Монографијата  „Синтезис – Патување низ музичкото време” ја одбележува 20-годишнината од постоењето на групата. Нејзин автор е Милан Банов. Подготовката и дизајнот се на Горан Атанасовски. Издавач Интермедиа. За групата Синтезис во монографијата пишуваат и Оливер Белопета, Михаил Ренџов, Владимир Мандичевски, Бранка Костиќ-Марковиќ, Венко Андоновски и Елени Новаковска.