Радио Милева
дали ќе остане така ?

Шок пресврт во „Задруга“: Филип Цар и Алекс едногласно одлучија да не и дадат шанса на љубовта (фото)

Шок пресврт во „Задруга“: Филип Цар и Алекс едногласно одлучија да не и дадат шанса на љубовта (фото)

Александра Николиќ и Филип Цар разговараа за нивната врска, а во таа прилика Цар си ја отвори душата и допре до се што имаше со Маја Маринковиќ и Милица Веселиновиќ.

– Знаат тие зошто правам г*мна надвор, исто како што Ана Јовановиќ и Сања Грујиќ надвор знаат зошто и што правам оваа година. Тие  знаат. Не го кријам тоа, правам ср*ње затоа што јас сум таков и да не биде уште полошо кога сум емотивен и луд. Знаеше и ти (Алекс) зошто правам срање и знаеше каков сум ти кажав. Нормално јас сум виновен за се, но можам да ти кажам и да покажам со прст дека направив се за тебе и ти тоа многу добро го знаеш. Знам кој е единствениот во оваа куќа што ме сака и сочувствува со мене. Не можам да ти препишам ниту еден мој проблем.  Не ти го  перев мозокот за ништо, ниту што ме боли ниту што ме мачи затоа што искрено го почувствував тоа што ти го знаеше – започна тој.

– Не можам да го направам тоа за тебе – рече Алекс.

– Минатата година отидов кај Ана и Сања, па не ми направија проблеми, па се вратив. Годинава прават проблеми затоа што се Милица и Маја, а знаете дека годинава нема да се вратам затоа што би бил истиот проблем. Искрено, најискрено ти се колнам дека и вчера и денеска го направив истото ср*ње со Милица и ова со Маја, тие знаат зошто, азнаеш и ти – рекол цар.

– Не знам – одговори Алекс.

– Знаеш добро како и тие. Веќе нема да правам г*мна, ги направив, но не правам чесно и од срце како со тебе. И сега кога направив ср*ње, знаеше како можам да завршам и што чувствувам. И јас нема да дојдам кај тебе повеќе, а знаеше колку те сакам и што чувствувам за тебе, ме знаеш три години, ме знаеш. Никогаш нема да бидам со тебе затоа што ти си разгалена будала која само мене ме сака и јас тоа го знам. Не можеш да ме измамиш затоа што ме сакаш. Ништо не сакам и нема да бидам со тебе, но направив ср*ња за да не ми простиш и јас да не си простам себеси. Не ти требам како што не ти требам, никогаш во животот не би успеал во илјада и една работа, но знаеш дека бев искрена и дека не се плеткав со тебе. Колку многу те сакам и колку се променив, а ти направи се за да испадне најлошото – рекол Цар.

– И јас никогаш не би се помирила со тебе – кажа Алекс.

– Ниту јас со тебе, а знаеш колку те посакувам и колку те сакам. Чувствував и мир и спокојство првиот пат овде со тебе. Ти ме сакаш и веднаш би се помирила со мене, но јас не можам – рекол царот.

Фото: Принтскрин/Задруга

Останати вести од Радио Милева