Љубов и Секс

Шест работи поради кои жените се одлучуваат за мастурбација

Шест работи поради кои жените се одлучуваат за мастурбација

 

Со или без постојан партнер, жените имаат потреба од самозадовололување, а ова се неколкуте од „плусовите“ кои ја прават жеснката мастурбација поедноставна за припадничките на понежниот пол.

  1. Никому не мора да му се даваат упатства – Мажите често знаат да се изгубат „таму доле“, но во овој случај нема шанси за таков вид на компликации.
  2. Таа не мора да биде совршено средена – Жените сакаат да бидат соврешно средени кога се со својот партнер, но за мастурбација, нема потреба од такво нешто
  3. Добро е и кога е уморна – Премореноста по долгиот работен ден често знае да ги одврати жените од секс, но за мастурбација тоа не е пречка
  4. Потоа полесно се заспива
  5. Можат да мислат на секого
  6. Активноста може да се заврши за време на туширањето