Радио Милева
„моден гуру“ VS “машка желба“

Сергеј Варошлија ја „растури“ на 1ТВ, ама само и ја качи цената, па Жаки-Блонд сега „растура“ на социјалните мрежи (ВИДЕО)

Сергеј Варошлија ја „растури“ на 1ТВ, ама само и ја качи цената, па Жаки-Блонд сега „растура“ на социјалните мрежи (ВИДЕО)

„Студио мода“ или подобро речено „студио модна незгода“… Така барем го доживуваат македонскиот „фешн гуру“ Сергеј Варошлија сите оние кои на 1ТВ ја почувствувале острицата на неговиот „моден меч“, преку неговиот остар јазик.

Сергеј навистина е „без влакна на јазикот“ во своите коментари при делењето модни оценки, особено за непознатите или помалку познатите личности, додека јавните фаци малку повеќе ги штеди или обратно – не го ни вади мечот, фалејќи ги на полна уста. Секако Оние кои се „во љубов со него“ или неговата екипа од телевизијата, додека оние со кои тој или неговите се гледаат „преку нишан“, не се штеди модно да ги „отстрела“ од прва!

Една од „модните мети“ на Варошлија беше и прилепчанката Жаклина Лина, или попозната како  Жаки – „Блонд“, модел во неколку македонски видеоспота, едно време и ТВ водителка на „Естрада Плус“, инаку бивша девојка од зад шалтерот во една прилепска обложувалница, а сега хостеса во електронско мини казино.

Сергеј во една од своите „ТВ сеанси за модна демонтажа“ и се намерачи на Жаки – Блонд, па и буквално ја „растури“ на делови, кога се парчињата од нејзината гардероба, шминката, фризурата, комплетниот стајлинг во прашање…

„Косата како мачки да и ја тргале, како на река да ја перела со она за триење петици, не… како да ја перела во машина со варикина…“ – беа само дел од „комплиментите“ на „модниот гуру“ на сметка на прилепската барбика.

И кога сеите мислеа дека Сергеј и ја „закопа кариерата“, види чудо: варошлија можеби „ја растураше“ на ТВ, но со тоа изгледа дека само и ја качи популарноста, па Жаки – Блонд сега растура на социјалните мрежи.

Очигледен пример за непишаното правило: Зборувај за мене што сакаш, само кога веќе ме споменуваш, ставими подобра слика“! А Жаки-Блонд е слика и прилика за тоа!

Колку пооспорувана од „модниот стручњак“, толку попопуларна и попосакувана кај мажите! Па сега ти види кој е „моден гуру“, а кој „машка желба“!

Останати вести од Радио Милева