Живот и Стил

Се сеќавате на момчето кое стана татко на 13 години? – се случи морничав пресврт!

Се сеќавате на момчето кое стана татко на 13 години? – се случи морничав пресврт!

Новинарите ја опколија неговата куќа, не му дозволуваа “да дише” со месеци, а неговата мајка беше очајна и несигурна во целата приказна, па одлучи да провери сè

Пред девет години, тогаш тринаесетгодишниот Алфи Патен, стана татко, што ја зачуди целата планета.

Тогаш се породи девојката, Шантел Штедман, која во тој момент имала само 15 години.

– Тоа беше лудо време. Само што ја држев Мејси во моите раце за прв пат беше неверојатно. Бев премногу неискусен, но ми се допадна додека ја држев и веднаш ја засакав, рече Алфи.

Таа го однесе на тест за татковство, а потоа се покажа дека Алфи не е татко, и дека една од најпознатите бомбастични вести во историјата на Британија е лага.

– Плачев со денови и едвај ја напуштав мојата соба. Ситуацијата беше влошена, бидејќи никогаш повеќе не ја видов Мејси, бидејќи Шантел и нејзиното семејство се иселија веднаш штом дознале дека не сум татко, вели Алфи.

По целиот хаос, се покажа дека мајката на женското бебе всушност имала односи со уште едно тринаесетгодишно момче по име Тајлер, кое живеело во соседството.

Денес Алфи е задоволен од својот живот, и на крајот, како што вели, среќен е што тој не е таткото.

Тој не размислува за татковство, барем не уште некое време.

извор:сител.мк