Радио Милева
фотографија од архива

Се прослави со улогата во филмот „Тома“ – ќе препознаете ли кој актер е на фотографијата? (фото)

Се прослави со улогата во филмот „Тома“ – ќе препознаете ли кој актер е на фотографијата? (фото)

Ja oсвои Србија и регионот со неговата глума, овој млад актер моментално е во центарот на вниманието на јавноста поради улогата во најпопуларниот филм „Тома“.

Милан Мариќ моментално е еден од најпопуларните актери. Го гледавме во многу домашни серии, но дефинитивно го прослави филмот „Тома“ во кој ја игра главната улога. Мајката на Милан Мариќ низ смеа истакна дека нејзиниот син уште од детството е голем поборник за еднаквост.

– Беше второ или трето одделение кога во училиштето дојде нов психолог и им кажа на децата дека можат да ја контактираат за секој проблем што го имаат, а не можат да разговараат за тоа со мајка им. Само да дојдат кај неа и да разговарат. Милан, се разбира, веднаш се јави и рече: „Сакам да разговарам со тебе, треба да ми дадеш совет како да се справам со својата рамноправност. Имам брат и сестра кои се 9 и 12 години постари од мене и тие често ми велат ;„Мал си, не можеш!“, А знам дека можам се што можат и не можам да се помирам со тоа што постојано ми велат дека сум мал – на шега мајка му Гордана. изјави за Еспресо.

Милан се прослави со улогата на Тома Здравковиќ во филмот „Тома“.

фото: филм тома/немања николиќ/ инстаграм

Останати вести од Радио Милева