Живот и Стил

Се познаваат по едно нешто: Вака ќе знаете дека тиквичките со сочни

Се познаваат по едно нешто: Вака ќе знаете дека тиквичките со сочни

Сите знаеме каков деликатес се тиквичките, дека се евтини, вкусни и здрави, а вака ќе ги одберете најсочните.

Важно е да немаат оштетувања на кората. Гледајте и да не бидат преголими, највкусните се околу 100-200 грама и околу 15-20 сантиметри.

Секогаш стеблото треа да е бодликаво и влажно.

Оризот нема да биде леплив – Направете го ова пред варењето
Ако сакате ориз и често го јадете, има начин како да спречите да биде леплив.

Оризот измијте го во цедалка, со што делумно се мие и скробот и тие се помалку лепливи. Додека варите ставете и малку лимонов сок кој спречува лепење.

извор:скопје24