Радио Милева
За музиката и саканите

Саша Матиќ сака дует со Анастасија Ражнатовиќ, а проговори за приватноста и неговите ќерки

Саша Матиќ сака дует со Анастасија Ражнатовиќ, а проговори за приватноста и неговите ќерки

Саша Матиќ ретко зборува за својот приватен живот, но сега се отвори и за ќерките.

Пејачот изјавил дека неговите ќерки сакаат да доаѓаат на неговите концерти, а тоа ѝ го остава на мајка им кога сакаат да останат навечер.

– Многу често доаѓаат на моите концерти. Дури помалатат ме праша дали можат да дојдат на мојот настап. И кажав дека ако мисли дека е во ред, да дојде. Само што доаѓа во 2:30 сабајле на 15 години, не е во ред. Немам причина да проверувам кога ќе дојдат дома. Мама е таму.

Тој се осврна и на нивната музичка ориентација каде изјави дека не се загреани на музика и дека му е добро со тоа.
– Воопшто не беа загреани на музика. Прифатив дека тоа е нивен избор и тоа е сосема во ред. Дека се занимаваат со музика на форум, никако. Што се однесува до Анастасија на Цеца, тоа не го прави навистина убаво – изјави пејачот.
Кога слушнал дека Анастасија Ражнатовиќ сама пишува песни, Саша рекол дека би сакал да состави музика за нејзините текстови и да направи дует.

– Зошто да не, и јас компонирам. Тоа би било навистина добро. Ако прави текст, нека напише еден, јас ќе ја направам композицијата и ќе ја снимаме. Можеме и да го продадеме, зошто да не – изјави тој.

Саша откри дека подготвува песна и со Жељко Самарџиќ.

– Една убава, весела песна. Се навраќа на минатото. Јас и Жељко сме добри пријатели. Се викаме комшии, оти тој има куќа во Доброта, а јас сум таму во Пераст. Откако бевме соседи покрај море, станавме уште поблиски – изјави Матиќ.

фото:Инстаграм

Останати вести од Радио Милева