Љубов и Секс

Само една реченица е доволна за да се направи водењето љубов незаборавно

Само една реченица е доволна за да се направи водењето љубов незаборавно

Овозможува повеќе можности

Дали постои посебна реченица што вашиот партнер ја изговара додека водите љубов што ве полудува?

Или има повеќе?

Според сексологот Емили Морис, една реченица е клучна за страстите во спалната соба да се разгорат.

„Според мене, највозбудливата работа е кога вашиот партнер ќе ве праша: Дали ви се допаѓа ова?”, Вели Морис.

Дури и ако сте убедени дека ги знаете сите желби на вашиот партнер, секогаш има простор да се промовира страста.

Поставувајќи го ова прашање, создавате можност да потврдите дека она што го правите е возбудливо, или, пак, да му дозволите на вашиот партнер да ви каже што навистина сака.

„Некои од нас сметаат дека партнерот треба интуитивно да ги знае сите наши сексуални желби, но тоа ретко е можно. Овој начин на „проверка“ за време на сексот, и да му дадете до знаење на нашиот партнер дека нешто прави добро, доведува до поголемо задоволство, подлабока поврзаност и подобра комуникација во сите сфери на животот. Тоа е клучот за успех во сексот “, изјавува Емили.

извор: попара.мк