Љубов и Секс

Ретко кој знае за нив: Ако имате храброст, испробајте ги овие пози

Ретко кој знае за нив: Ако имате храброст, испробајте ги овие пози

Во долгите врски има момент кога напнатоста во креветот почнува да опаѓа. Додуша, блискоста со партнерот е нешто прекрасно – но рутината за време на сексот е многу помала. Некои парови по некое време повеќе не спијат заедно

Сепак, тоа не мора да се случи. Секој што е отворен за нешто ново, треба постојано да се обидува да испробува нови и диви работи во кревет. Дури и нова поза може да обезбеди возбудливо искуство. Веројатно сè уште не сте ги пробале овие пет варијанти

1. „ Spork “

Името на оваа сексуална поза е соединение на англиските зборови „ spoon “ (лажица) и „ fork “ (виљушка). Жената лежи на грб. Мажот лежи под прав агол на неа од десната или левата страна (гледано од горе, партнерите формираат крст). Потоа ѝ става една од нејзините нозе на рамото. Во таа поза, тој може да навлезе во својата партнерка под необичен агол – што ќе предизвика нови дразби и забава во креветот.

2. „Дамско седло“

„Дамско седло“ е варијанта на поза за јавање. Жената во оваа поза не седи свртена кон мажот, но не се соочува ниту со него за да може да ја види назад: на дамското седло жената седи странично на мажот за тој да може да го набљудува нејзиниот профил. И двете нозе се свртени на страната што ја гледа или потоа протега една меѓу неговите.

3. „Wiener Auster“

Оваа поза бара мала подвижност од жената. Лежи на грб и ги витка нозете назад колку што може. Во тој случај, нејзините стапала се до или зад главата. На тој начин, мажот може многу длабоко да навлезе и да се погрижи за интензивно чувство.

извор:попара.мк