Радио Милева
снаа - свекрва

Речиси никогаш не се појавува во јавност: Ова е мајката на Душко Тошиќ, а еве каков е нејзиниот однос со Карлеуша

Речиси никогаш не се појавува во јавност: Ова е мајката на Душко Тошиќ, а еве каков е нејзиниот однос со Карлеуша

Мајката на Душко Душко Тошиќ не се појавува во медиумите и покрај фактот дека нејзиниот син е познат фудбалер, а сега е откриено што мисли за бракот на Јелена Карлеуша и Душко Тошиќ.

Мајката на Душко Тошиќ, пензионирана вдовица, која ретко го напушта селото Орловат кај Зрењанин, е голема мистерија за јавноста. Фотографирана е само неколку пати, секогаш во придружба на синот, таа речиси никогаш не се појавува во медиумите, а она што најмногу ја интересира јавноста е каков однос има со нејзината снаа Јелена.

Познато е дека Јелена Карлеуша и Душко Тошиќ се омилена тема во домашните медиуми. Секојдневно се пишува за тоа што се случува во нивниот дом, какви се односите зад четири ѕида, но како овие написи ги прифаќа мајката на Душко, Николета, скромна, повлечена жена која најмногу го цени својот мир.

Мајката на фудбалерот, покрај неговата огромна популарност одбра да не се исели од селото. Сепак, дури и во мал град во близина на Зрењанин, сите знаат дека нејзината снаа е Јелена Карлеуша, а што навистина мисли Николета за неа и по тринаесет години, додека Јелена и Душко се во брак, во јавноста не е познато.

Сепак, она што малкумина го знаат е дека Јелена деновите по смртта на нејзината мајка, кога Душко отсуствуваше поради професионални обврски, ги поминувала во куќата на свекрвата, а пејачката и давала огромна поддршка кога починал нејзиниот сопруг Милорад.

Фактот што Николета Тошиќ избра да го живее животот на мало место во близина на Зрењанин, а што помалку се меша во бракот на нејзиниот син и во други приватни одлуки, не значи дека има лошо мислење за Јелена. Напротив, таа мисли се најдобро за нејзината снаа, и дава бескрајна поддршка и со нетрпение ја очекува секоја средба, по повод семејните собири, кои целото семејство, вклучително и сестрата на Душко, ги одржуваат заедно, пишува Стори.

фото: Инстаграм/душко тошиќ/јелена карлеуша

Останати вести од Радио Милева