Радио Милева
пораз

Раѓен откри интимни моменти од неговиот живот и зошто дошло до развод од Ана Кокиќ (фото)

Раѓен откри интимни моменти од неговиот живот и зошто дошло до развод од Ана Кокиќ (фото)

Ватерполистот Никола Раѓен проговори за најинтимните моменти од својот живот, што не се случува често кај него. Никола сподели моменти од својот живот кои досега не и беа познати на јавноста, а ја засегаат Ана Кокиќ.

– Во 2007 година тоа се случи сосема случајно, да не звучи како клише, на убедување на пријателка отидов на едно место во градот и таму сосема случајно и сосема неочекувано ја сретнав. Ми се допадна како изгледаше и ми се допадна времето што го поминавме заедно за да се видиме на вечера за неколку дена.Се сеќавам на нејзината порака: „Свесен ли си дека утре ќе се појавиш во весник ако одиш на вечера со Ана Кокиќ?“, на која и реков: „Не ми е гајле, што лошо може да се случи, да одиме на вечера. “– изјави Никола Раѓен и се пошегува: – Се заљубив преку стомакот.

Во бракот со Ана Кокиќ, Никола имаше и две ќерки Нина и Тео, за кои вели дека и двете се грижат и се трудат да ги водат кон вистинскиот пат.

Никола ја започна својата кариера во странство. На почетокот им било забавно на децата постојано да патуваат кај татко им, но подоцна тој признава дека тоа влијаело на тоа што тој и Ана повеќе не биле во брак.

– Се што е нормално кога живеат двајца луѓе заедно не е нормално во оваа смисла на разделба бидејќи повеќе си на телефон отколку во реалниот живот. Некој вели, добро, не е толку страшно, верувајте ми, страшно е. Мојата кариера во странство беше повеќе од осум години. Ние сме, еве една груба изјава, на некој начин игравме родителство каде таа повеќе време поминуваше со ќерките, а јас помалку поради обврските во клубот, подоцна и во репрезентацијата.

На прашањето како го доживеал разводот, Никола вели:

– Многу тешко.Ниту најлошиот пораз во мојата кариера не бил во таква ситуација. Ниту најтешките ситуации во мојот живот не беа како тој период. Уште потешко е кога си сам. Јас сум во Русија и играм таму, тие се во Србија и некако морав сам да го обработам тоа, но беше доста тешко.Не се случи за еден месец… Барем мене не ми беше така, но пак кога се враќав, кога бев почесто со децата, бидејќи поради нашите деца почесто се гледавме, некако стивна и доведе до некакви рамки кои треба да ги почитуваме и кои и денес ги почитуваме. Ние сме разумни луѓе, добро комуницираме, се согласуваме, се за доброто на нашите ќерки. Не можевме како сопружници, можеме како пријатели и како родители.

Фото:Инстгарам/Тв Пинк

Останати вести од Радио Милева