Радио Милева
добро им оди со бизнисите

Знаат како да ги вложат парите: Александра и Филип Живојиновиќ потрошиле 50 000 евра за детско игралиште во близина на нивниот ресторан

Знаат како да ги вложат парите: Александра и Филип Живојиновиќ потрошиле 50 000 евра за детско игралиште во близина на нивниот ресторан
фото: ата имагес

Александра и Филип Живојиновиќ вложиле 50 000 евра во изградба на детска игротека која ќе се наоѓа во близина на нивниот ресторан на Дедиње.

Како што тврди извор, на тоа место некогаш се наоѓал објект кој припаѓал на месна заедница, но тој изгорел во март претходната година.

Потоа, местото било расчистено и се продава. Живојиновиќ за овој објект морал да издвои голема сума на пари бидејќи се наоѓа во срцето на Дедиње. Тој за оваа инвестција платил 50 000 евра.

фото: Курир

Игротеката ќе биде наменета  за гостите кои доѓаат во ресторанот на Филип и Александра кој моментално не работи поради короната.

„Ресторанот добро работеше, секогаш имаше луѓе. Ова забавиште го направија претходната година, но како што гледате се играат деца од соседството. Тие многу вложија во ресторан, а и ова игралиште скапо ги чинеше. Не ги видов Александра и Филип скоро да доаѓаат во ресторанот“, вели еден од соседите.

фото: дамир дервишагиќ

Освен игралиште, Филип и Александра направиле и паркинг за гостите. Инаку, во текот на летото ресторанот на Живојиновиќ беше затворен од трудова инспекција бидејќи вработение не издавале фискални сметки.

Останати вести од Радио Милева