Радио Милева
Ќе наполнеше 68 години

„Животот почнува со една свеќа на торта, а завршува со една свеќа без торта“: Синот на Ѓорѓе Балашевиќ емотивно на денот на раѓањто на неговиот славен татко (фото)

„Животот почнува со една свеќа на торта, а завршува со една свеќа без торта“: Синот на Ѓорѓе Балашевиќ емотивно на денот на раѓањто на неговиот славен татко (фото)
фото:инсатграм

Познатиот кантавтор Ѓорѓе Балашевиќ на 11 мај би го прославил својот 68. роденден, а неговиот син Алекса испрати емотивна порака.

– Како што рековте, животот започнува со една свеќа на торта и завршува со една свеќа без торта. Животот е таа линија помеѓу некои важни броеви и драми, а вечноста е оние три точки што малку луѓе ги пишуваат … Меѓу другото, ти ги напиша одамна. Само да те потсетам на твојот роденден – напиша Алекса.

Да потсетиме, Ѓорѓе Балашевиќ почина на 19 февруари, на 67-годишна возраст, како резултат на пневмонија.

Останати вести од Радио Милева