Радио Милева
приходи од сите страни

За нив нема криза: Лепа Брена и Боба имаат бизнис од кој заработуваат милиони

За нив нема криза: Лепа Брена и Боба имаат бизнис од кој заработуваат милиони
фото: дамир дервишагиќ

Лепа Брена и Боба Живојиновиќ веќе седум години водат успешен бизнис со чистење на фасади, покриви, стази, но и чистење на графити по ѕидови.

Познатата двојка овој бизнис неодамна го препушти на својот син Виктор Живојиновиќ, но тие и понатаму се сопственици.

Откако на пролет, Виктор отвори свој сплав во Белград, подоцна тој на социјалните мрежи започна да рекламира и фирма за перење на фасади, кровови, прозорци, па многумина помислија дека започнал нов бизнис.

фото: Инстаграм

Сепак, младиот  Живојиновиќ не е создавач на оваа дејност туку неговите родители.

На сајтот Централен ригистер пишува дека оснавачи и директори се Фахрета и Слободан Живојиновиќ. Бизнисот го започнале во 2013 година и седиштето е во Нови Белград.

фото: Принтскрин

Во официјалниот извештај пишува дека нивната фирма има еден вработен, но и дека остваруваат добри приходи. Така, во 2017 година оствариле 3 852 500 денари.

2019 година им била најполодна, па заработиле околу 6 милиони денари.

Извор близок на Живојиновиќ вели дека тие намерно го започнале овој бизнис кога со истиот се занимавале мал борј на луѓе со цел да го прошират и да го препуштат на нивните наследници.

фото: принтскрин/курир.рс

Останати вести од Радио Милева