Радио Милева

„За 50 евра или парфем“: Српската водителка проговори за проституцијата меѓу нејзините колешки

„За 50 евра или парфем“: Српската водителка проговори за проституцијата меѓу нејзините колешки
фото: горан срданов/рас србија

Водителката Јована Јеремиќ неколку пати истакна дека ќе открие кои нејзини колешки се занимаваат со проституција.

Нејзината колшека Леа Киш даде мислење на оваа тема.

„Секако да ми пречи таа појава. Ерозијата на нашата работа започна одамна. Посебно новинарите кои се занимиваат со естрада. Постоеја ПР на пејачите, па новиниарите го губеа кредибилитетот, па им беше поважно  да ги промовираат т.н ѕвезди за 50евра или парфем отколку да се грижат за својата емисија“, вели таа за „Свет“.

„Тој што успеа да преживее, успеа да се огради од сè. Што да кажам кога реалити ѕвездите се водители и кога изборот е направен според други правила “, продолжи водителот за споменатите медиуми.

„ Ние што завршивме факултет и јас која магистрирав и докторирав гледаме со изненадување и коментираме:„ О, Боже, до каде стигна телевизијата? “ Но, работите ќе се вратат во нормала во иднина “, истакна Леа.

„Информативната програма е многу тешка за жената, особено ако има семејство. Станувате опседнати, се борите со ветерници и ја сфаќате бесмислата на тоа. Драго ми е што рано ги поминав сите тие фази “, истакна водителката.

„Си дозволив да поканувам гости кои ми годат, да ми пеат песни што ги сакам и да имам гости политичари кои ми се допаѓаат, а во мојата емисија беа и порашените претседатели, а и сегашните. Сфаќате дека сето тоа можете да го имате на чинија, на поинаков начин “, заклучи Леа.

Останати вести од Радио Милева