Радио Милева

Вонбрачниот син на Шабан Шаулиќ тешко болен: Соседите собирале пари за да му помогнат

Вонбрачниот син на Шабан Шаулиќ тешко болен: Соседите собирале пари за да му помогнат

Роберт Шаулиќ е вонбрачен син на Шабан Шаулиќ кој јавноста можеше да го види на погребот на легендарниот пејач.

Тој има 47 години, а како што пренесуваат медиумите тој е во тешка здравстена, но и финансиска состојба.

Според зборовите на бубњарот на Шаулиќ, Саша Иметовиќ Бате, Роберт живее во Зрењанин заедно со уште една повозрасна жена која го одгледала.

фото: дамир дервишагиќ

Наводно таа жена е сосетката Радованка која го земала Роберт од улица кога имал 10 месеци. Тој денес има 47 години и тешко е болен.

Радованка изјавила дека Шабан го посетувал Роберт и дека му давал пари. Исто така таа потенцирала дека Шабан се јавувал за да праша дали им треба нешто.

фото: драган кадиќ

Според пишувањата на медиумите, Роберт е тешко болен. Тој речиси нема ни пари, а соседите тврдат дека нема доволно пари да купи потребните лекови и храна.

Тие тврдат дека токму поради неговата доброта собираат пари за да му помогнат да има подобар живот.

Тие наведуваат дека тој често ги чува и повозрасните луѓе кои му даваат пари за да преживеат.

„Тој е човек. Не слушнав ниту еден лош збор за него. Знам дека имаше една љубов, но дека раскина“ вели сосед на Роберт.

За потсетување, Шабан Шаулиќ почина во февруари во тешка сообраќајна несреќа во Германија.

Останати вести од Радио Милева