Радио Милева

Во 90-тите жареше и палеше, а потоа се бореше со алкохолизмот: Вака денес изгледа Ивана Банфиќ (фото)

Во 90-тите жареше и палеше, а потоа се бореше со алкохолизмот: Вака денес изгледа Ивана Банфиќ (фото)
FOTO: PRINTSCREEN

Една од најпопуларните хрватски пејачки Ивана Банфиќ, во последните неколку години ретко се појавува во медиумите, но неодамна одбележа дваесет и пет години кариера.

Нејзините најпознати хитови се „Прекалеко“, „Жена зна“, како и дуетот со Дино Мерлин „Годинама“. Таа беше една од првите хрватски пејчаки кои легнаа под нож на пластична операција и за тоа проговори јавно.

-Поради компликација морав повторно да одам на операција. Тоа невистина беше болно искуство. Дефинитивно веќе не би правеле никакви зафати, не можам повеќе. Премногу се засакав себе и своето тело за да одам да го мачам на тој начин, вели Ивана.

Таа во 2006 гдина побара помош во загребската болница, а во октомври истата година стана дел од клуб за лечење од зависности, бидејќи стана свесна за својата зависност од алкохол.