Радио Милева
се самоизгасна...

Во 90-ите се забавуваше со Жељко Јоксимовиќ, беше ѕвезда што ја обожава регионот, а потоа преку ноќ исчезна од сцената заради бизарна причина (ФОТО)

Во 90-ите се забавуваше со Жељко Јоксимовиќ, беше ѕвезда што ја обожава регионот, а потоа преку ноќ исчезна од сцената заради бизарна причина (ФОТО)

Светлана Цеца Славковиќ беше исклучително популарна во деведесеттите години. Пејачката царуваше не само на српската, туку и на регионалната сцена, а некои од нејзините песни се’ уште се големи хитови и се пеат и ден денес!

Пред да се стекне со голема слава, таа наводно се забавувала со Жељко Јоксимовиќ, а за нивната романса наголемо се зборуваше и пишуваше во тоа време.Тие заедно соработуваа и на нејзиниот албум “Тајна”, што дожива голем успех.

Цеца беше зачетник на етно-поп музичкиот бран пред дваесет години во регионот. Беше многу активна на естрадата, но во еден момент, таа преку ноќ исчезна од музичката сцена. Причината повеќе од бизарна. Онаа истата заради која многу нејзини колешки прават се и сешто и се би дале во животот. За разлика од нив, на Цеца, едноставно и здодеа да биде популарна, па ѕвездата се „самоизгасна“!

Ако сакате да знаете што беше во мојот живот последното нешто што го очекував, тоа е секако медиумско внимание и естрадното експонирање. Ако ме прашате дали уживав во тоа што редовно се појавував во медиумите – не уживав! И дали посакав да се вратам на естрадата – не посакав!

Сепак, Цеца денес е ангажирана во вокалната продукција и работи со пејачите во музичките студија.

А како изгледа? Погледнете, вака изгледа денес:

 

Останати вести од Радио Милева