Радио Милева
„на кец“...

Влатко Лозаноски постави предизвик што ќе се памти, кој не е музички, ама затоа му го смени личниот опис: Еве кого друг предизвика Лозано? (ФОТО)

Влатко Лозаноски постави предизвик што ќе се памти, кој не е музички, ама затоа му го смени личниот опис: Еве кого друг предизвика Лозано? (ФОТО)

Во морето од предизвици на социјалните мрежи кои се посетени како никогаш порано во историјата на нивното постоење, многумина од познатите личности поставуваат и ги порифаќаат најновите предизвици.

Еден таков нов предизвик постави најголемата машка, македонска музичка поп ѕвезда, пејачот ВлаткоЛозаноски – Лозано. И ако сите очекуваат да биде музички, неговиот предизвик – не е! Напротив, нема врска со музика… Освен ако не го сметате имиџот како составен дел од кариерата на познатите и славни музички ѕвезди.

Токму неговиот поставен предизвик, на Лозано му го смени имиџот или подобро речено, физичкиот изглед.

Имено, седејќи во домашна изолација, покрај пеењето и свирењето, онлајн комуникацијата со медиумите, „киснењето“ на социјалните мрежи, радио, ТВ, компјутер… очигледно на Лозано му здодеало да го гледа секој ден ист својот лик во огледало, па решил да смени фризура. И тоа драстично. Па така кратко потстрижан „ на кец“, се фотографирал и со споделената фотографија на своите Инстаграм приказни, ги предизвикал некои од  пријателите да го прифатат предизвикот и да го сторат истото.

Меѓу предизвиканите се и некои популарни македонски музичари, како браќата од „Некст тајм“, близнаците Мартин и Стефан Филиповски, познати по своите долги коси кои ги негуваат со години.

И ајде сега имај „ма*иња“,  па прифати го предизвикот да те видам и потстрижи се „на кец“!? Пејачот на „Некст тајм“ дури и веднаш му возврати на Лозано, ама не на предизвикот, туку само со одговор:

Останати вести од Радио Милева