Радио Милева

Вељко Ражнатовиќ проговори за бракот: „Ако сакаш да му се допаѓаш на мажот украсувај ја душата со чесност и побожност“

Вељко Ражнатовиќ проговори за бракот: „Ако сакаш да му се допаѓаш на мажот украсувај ја душата со чесност и побожност“
фото:богдана ражнатовиќ/инсатграм/фан група

Вељко Ражнатовиќ, кој стана татко на малиот Жељко, објави на Инстаграм приказна за бракот што ги развежни следбениците.

“Значи, ако сакате да му се допаѓате на вашиот сопруг, украсете ја вашата душа со чесност, побожност, грижа за домот. Оваа убавина освојува посилно, и никогаш не запира. Ниту староста ниту болеста не можат да ја уништат. Физичката убавина е уништена со текот на времето, болестите ја губат и многу повеќе што друго уништува, а менталната убавина е над сето тоа. Покрај тоа, физичката убавина предизвикува завист, ја разгорува љубомората, а втората е исчистена од овие болести и е ослободена од сета суета “, стои во објавата што ја сподели Вељко Ражнатовиќ.

фото:вељко ражнатовиќ/инсатграм

Останати вести од Радио Милева