Радио Милева

Вака изгледа вонбрачниот син на Хари Мата Хари (фото)

Вака изгледа вонбрачниот син на Хари Мата Хари (фото)
фото: Принтскрин/инстаграм

Пејачот на групата „Хари Мата Хари“, Хајрудин Хари Варешановиќ, својата кариера ја градеше претежно со добри песни и неодолив глас, но еден скандал не го заобиколи.

Хари долги години беше оженет со својата сопруга Аида, со која се ожени во средината на 80-тите години на минатиот век и со која ги има синот Дамир и ќерката Наѓа, но покрај нив, Хари има и вонбрачен син Мак Варешановиќ.

фото: Владимир Марковиќ/ало

Хари го доби Мек на почетокот на деведесеттите години од минатиот век со неговата љубовница Маја и се пишуваше дека пејачот дури подоцна дознал дека има вонбрачно дете.

На почетокот на оваа година, Маја ги негираше овие гласини, како и приказните дека Хари се развел токму поради тоа сознание.

„Од првиот ден кога дознав дека сум бремена, му открив на Хари пред моите родители. Отидов на лекар и потоа отидов кај Хари со сестра ми за да го запознаам со новонастанатата ситуација. Хари знаеше за своето дете од првиот ден, тој контактираше со мене од првиот ден. Тој беше известуван и за време на војната, а нè посети и во Белгија, каде што живеевме по војната до 2001. Од бременоста до раѓањето до денес, тој учествува во воспитувањето и животот на неговиот син “, беше искрена Маја.

фото: фејсбук

„Мак ги познава и неговата баба, тетка, деца од првиот брак, целото семејство. Денес живее во Германија, а кога ќе дојде во Сараево, секогаш ги посетува татко му, баба му и други. Нашето дете има најнормален третман, а единствениот факт е дека никогаш не сме се омажиле, но тоа беа наши околности и договори. Нашиот син се ожени пред две години, а Хари ја организираше таа венчавка, односно свадбениот ручек“, изјави Маја за „Блиц“.

Мак е роден во Сараево, каде што заврши Факултет за спорт и се здоби со титула професор, а денес живее со сопругата во Германија. Се занимаваше со разни спортови, а од татко му наследи талент за пеење.

Останати вести од Радио Милева