Радио Милева

Удри на големо: Ова се барањата на Мустафа Сандал од разводот со Емина Јаховиќ!

Удри на големо: Ова се барањата на Мустафа Сандал од разводот со Емина Јаховиќ!

Според пишувањата на медиумите, турскиот пејач Мустафа Сандал не сака парите и недвижнините да ги дели со Емина Јаховиќ.

Според турскиот закон, тие не мораат да го делат старателството. Исто така кај нив не е пракса како во други земји децата главно да припаѓаат на мајката. Мустафа во договор со својот ПР тим и адвокати смислил стратегија како преку тамошните медиуми да влијае врз судството и нивната крајна одлука.

„Кога решиле да се разведат, Мустафа и Емина се догоровиле се да делат на половина и дека стрателството ќе биде заедничко, со тоа што децата би биле кај мајката, а тој би можел да ги гледа кога сака. Меѓутоа тој во меѓувреме се предомисли. Сака Јаман и Јавуз да бидат со него и тој да одредува кога Емина ќе ги гледа. Во тој случај таа би требало да му плаќа алиментација. Покрај децата, многу важно му е да задржи поголем дел од богатсвото и да не дели со Емина ништо од она што го стекнале во брак“, тврдат извори упатени во случајот.

„Според турскиот закон, тие не мораат богатството да го делат на пола. Ако мажот има докази дека сопругата е крива за пропаста на бракот, на коњ е. Во тој случај има многу поголеми шанси да ги задржи парите, но и децата. На Мустафа му оди во прилог тоа што во Србија се пишува за наводното неверство на Емина со Марко, бидејќи договорил турските медиуми да превземаат само негативни текстови за неа. Него го Турција го претставуваат како изневерен маж, а Емина како неверница“, тврди изворот за медиуми од регионот.