Радио Милева
бармен...

Три кила банани катаден за Кристијан Голубовиќ: „Белградските келнери ме гледаа бледо, не знаеа што тоа им барам за пиење, а јас побарав само малку поинакво кафе“

Три кила банани катаден за Кристијан Голубовиќ: „Белградските келнери ме гледаа бледо, не знаеа што тоа им барам за пиење, а јас побарав само малку поинакво кафе“
Кристијан Голубовиќ  тврдеше во реалното шоу „Задруга 4“  дека всушност тој ги научил келнерите во Белград што е тоа фрапе од банана.
„Му велам на келнерот: „Дај ми фрапе со банана“, тој ме гледа бледо и ми вели: „Извинете господине, но ние го немаме тоа!“. Му велам, оди во супермаркет, купи килограм банани, имаш мраз, купи млеко, гледам тука имаш миксер и дојди  да ти покажам што е фрапе“ – раскажа Кристијан, и додаде:
„Откако му покажав како се прави фрапе, му велам: Од денес кога ќе ти побарам  фрапе да знаеш. Од тој ден натаму, тие секогаш имаа 3 килограми банани на шанкот, иако само јас пиев фрапе, а никој во градот не знаеше што е тоа!?“ – се пофали Кристијан.

Останати вести од Радио Милева