Радио Милева

„Толку многу викаше, како некое магаре“: Мајката на Ѓоковиќ откри интересни детали од неговото детство!

„Толку многу викаше, како некое магаре“: Мајката на Ѓоковиќ откри интересни детали од неговото детство!
фото:инстаграм

Кога гледаме како Новак Ѓоковиќ владее во тенискиот свет, можеме само да осетиме колку откажување и работа стои зад победничките трофеи и успеси. Трениран од мали нозе, прилагоден и на училишните одговорности, општеството и она што го доживуваат повеќето спортисти – живеат самостојно без семејна безбедност.

Тоа тешко време го помина, тој остана многу приврзан кон семејството – браќата Марко и Ѓорѓе, таткото Срѓан и мајката Дијана, која во интервју за српски „Блиц“ открива дека е горда на сите три сина и зошто е особено горда на Новак.

фото:инстаграм

– Јас сум најгорда мајка на светот. Но, не само за Новак, туку и Марко и Ѓорѓе. Јас не ги двојам, иако Ноле е најуспешен. Тоа се моите три скапоцени камења. Јас сум многу горд на сè што направи во неговата кариера, но пред сè, горда сум што тој стана добар човек. Тој е добар татко, син, сопруг. Мислам дека не можеше да направи подобро – изјави Дијана истакнувајќи дека знаела од денот кога се родил Новак дека е посебен.

– Знаев веднаш дека тој е посебен. Кога се роди, тој викаше толку многу, како некое магаре, што веднаш знаев дека е мој. Се чинеше постар од неговите врсници. По раѓањето, тој изгледаше како тримесечно бебе. Имаше специфични карактеристики на лицето, косата, знаев дека е посебен. И мој … вели мајката на тенискиот ас и не го крие дека Ноле и нодостига.

фото:инстаграм

– Го гледам онолку како и сите други на ТВ, така си велам себеси: „Боже, го родив ова дете за овој народ, најмалку за себе!“ Искрено, јас останав со желбата по него. Марко и Ѓорѓе беа со мене, поминавме повеќе време заедно, а тој замина предвреме. Јас не го следев неговото растење. Барем го гледам и секогаш би сакала да поминувам време со него. Така седиме и евоцираме спомени. Само да е жив, здрав и среќен! “, вели Дијана.