Радио Милева
балкански хит

„Така и ми треба“ – бугарската фолк ѕвезда Марија и ја зема песната на Милица Павловиќ (ВИДЕО)

„Така и ми треба“ – бугарската фолк ѕвезда Марија и ја зема песната на Милица Павловиќ (ВИДЕО)

Младата музичка ѕвезда Милица Павловиќ пред неколку месеци го издаде својот трет студиски албум “Заувек”, а емотивната балада “Така и ми треба” стана вистинска женска химна во рекордно време, песна што девојките ја пејат во еден глас на нејзините настапи.
Оваа песна ја напишал познатиот грчки композитор Фивос, а дека тоа е песна што ги руши балканските граници, потврдата стигна и од Бугарија.

Големата бугарска фолк ѕвезда Марија беше воодушевена од песната на Милица, па одлучи да ја обработи на бугарски јазик, а нејзината верзија на овој голем хит се нарекува “Престапно твоја”.

Денес песна ја забележа виделината на денот, а вие самите просудите дали копијата е доволно добра како и оригиналот.