Радио Милева
еден бакнеж - приказни сто...

Тајна чувана 30 години: Лепа Брена и Драган Бјелогрлиќ во филмски бакнеж или повеќе од тоа? (ФОТО)

Тајна чувана 30 години: Лепа Брена и Драган Бјелогрлиќ во филмски бакнеж или повеќе од тоа? (ФОТО)

Сите ја паметите сцената кога Лепа Брена го бакнува во уста Драган Бјелогрлиќ во филмот „Ајде да се сакаме“. Уште пред филмот да се појави, тргна шпекулациите дека тој бакнеж, наводно не бил само филнмски: Сега, 30 години подоцна, Брена ја откри тајната и призна дека и било многу непријатно поради тоа.


Кога  дојде редот на сцената во авионот, каде „паѓа“ бакнежот меѓу неа и Бјела,  Брена „се одзема“.

„Не ми беше воопшто пријатно кога режисерот Станко Црнобња ми рече дека морам да го бакнам Бјела во уста, онака, љубовно, филмски. Му реков дека не можам, затоа што не сум актерка, на што Црнобња одговори: „Сега си и  барам да го направиш тоа со вистински љубовен бакнеж, сериозен и професионален“ – открива Брена.


„Се заинаетив и решив да не драматизирам многу, собрав храброст и го бакнав Бјела, онака, како што режисерот бараше од мене. Се сеќавам дека ми беше многу непријатно во тој момент, но од срцето ми падна камен кога режисерот ми рече дека направив одлична работа и дека сè изгледало спонтано и природно“ – открива пејачката.

Останати вести од Радио Милева