Радио Милева

Сулејман Величествениот ја купува вилата на море на Милош Бојаниќ: Познатиот турски актер се намерачил на куќата на црногорскиот брег на српската фолк ѕвезда!

Сулејман Величествениот ја купува вилата на море на Милош Бојаниќ: Познатиот турски актер се намерачил на куќата на црногорскиот брег на српската фолк ѕвезда!

Вилата на Милош Бојаниќ на црногорскиот брег отсекогаш била привлечна за многу домашни и странски купувачи, кои му понудиле на пејачот милиони, а неодамна се заинтересира  за овој имот  и Сулејман Величествениот од истоимената серија, или  поточно, актерот Халит Ергенч! Како што наголемо се шпекулира, актерот има намера да снима филм во Црна Гора, штом се отворат границите, а вниманието на неговиот тим го привлече куќата на српскиот фолкер лоцирана во местото во Баошиќи. Тој ја изградил оваа вила во осумдесеттите години на минатиот век, а за нејзиното реновирање плати 15.000 евра пред неколку години.

Милош од вилата има директен пристап до морето, што особено им се допадна на агентите на Сулејман. Тие им покажаа на актерите фотографии од имотот, а тој заклучи дека вакво нешто ќе му дојде добро, со оглед  на тоа што тој ќе има повеќе мир и слобода во Црна Гора отколку во Турција, каде што папараците постојано го следат. Затоа, прашање е кога некој од неговите луѓе ќе затропа на вратата на Милош Бојаниќ со соодветна понуда.

„Јас сум тој Сулејман кој треба да ужива во сè што имам стекнато. Вилата што ја купив пред 30 години им ја дадов на моите синови и тие сега се шефови. Мојот син сака да стане Сулејман таму. Тој дојде со американски долари и сака да направи таму невидено лудило. Сакав да ја продадам пред многу време, но моите внуци одлучија дека нема да има продажба. Така што, Сулејман може да дојде само на скара, кафенце и да биде пречекан и послужен во домаќинска куќа“- вели Бојаниќ.

Останати вести од Радио Милева