Радио Милева

Страшни компликации: Дарко Лазиќ мора на итна операција на која ќе му биде отстранет бубрегот!

Страшни компликации: Дарко Лазиќ мора на итна операција на која ќе му биде отстранет бубрегот!
фото:инсатграм/дарколазиќ

Дарко Лазиќ наскоро ќе мора на уште две операции, од кои едната е итна!

Всушност, Лазиќ ќе мора да го отстрани еден бубрег што престана да функционира поради повредите кои се случија во сообраќајна несреќа во октомври минатата година.

– По несреќата, еден од двата бубрези останал нефункционален, но лекарите не го допреле во тоа време мислејќи дека нема да му пречи и дека нема да има компликации – објаснува изворот.

– Сепак, овој бубрег сега предизвикува дополнителни проблеми во телото на пејачот, па затоа мора итно да се отстрани!

Инаку, како што медиумите ќе дознаваат, Дарко мора да оди на пункција на секои два или три дена, бидејќи се создава ќеса во која се таложи крв и лимфа во областа на повредениот колк кој исто така не го оперираше.
И тоа ќе мора да стори што е можно поскоро, но тој се однесува многу неодговорно кон себе.

фото:инсатграм/дарколазиќ

Во изминатите неколку месеци, не е редовен во задолжителните терапии и контроли. Иако лекарите се надеваа на негово лекување, неговата нога се уште не е излечена.

Со други зборови, Дарко воопшто ја чувствува и не постои начин на кој може му се потпре. Доколку го послушал советот и упатствата на лекарот и отишол на терапија и физички вежби, тоа би било решено сега, сепак, тој го сторил токму спротивното, така што сега ќе претрпи сериозни последици.

Останати вести од Радио Милева