Радио Милева
таа е некоја друга?

Српската фолкерка јавноста ја знае како Мина Костиќ, но ова е нејзиното вистинско име и потекло (ФОТО)

Српската фолкерка јавноста ја знае како Мина Костиќ, но ова е нејзиното вистинско име и потекло (ФОТО)

Пејачката Мина Костиќ во последно време  ретко можевте да ја види јавноста, а минатата година беше тема на медиумите кога беше пишувано за нејзиното вистинско име и потекло.

Нејзиното вистинско име е Минира Јашари, а таа е родена во селото Орашје во Босна и Херцеговина. Како што истакнала многу пати, таа никогаш не се  срамела од нејзиното потекло, но бидејќи условите за живот на нејзиното биолошко семејство биле многу тешки, Мина била дадена на усвојување кога имала пет години.

Покрај нејзините биолошки родители Зоја и Али Јашари, Мина е многу поврзана со нејзината “втора мајка” Дуда, која ја одгледала и со која ги сподели радостите од детството.

Мина денес е ѕвезда, и почнала да пее по свадби. Таа беше во брак со бизнисменот Тиосав Тика Сретеновиќ, од кого се разведе, а од нејзиниот втор брак со пејачот Игор Костиќ ја има ќерката Анастасија. Нејзиниот втор брак не потраја и исто така заврши бргу со развод.

Останати вести од Радио Милева