Радио Милева

Состојбата влошена: Кумот на Шабан Шаулиќ кој беше во автомобилот на смртта итно опериран

Состојбата влошена: Кумот на Шабан Шаулиќ кој беше во автомобилот на смртта итно опериран
фото:фејсбук

Кумот на Шабан Шаулиќ, кој беше со него во автомобилот во моментот на несреќата, сега е на итна операција во Германија. Од силниот  удар во грбот, разнишана е неговата карлицата и оштетени се влакната  меѓу коските кои ги држат. Карличните коски почнале  да се раздвојуваат.

Боби Слободан Стојадиновиќ, кум на покојниот Шабан, кој беше со пејачот и Мирсад Кериќ  во автомобилот во моментот на несреќата, бил  итно опериран во Германија . Слободан од  несреќата е тешко повреден и лекарите морале да работат веднаш на зачувување на неговата карлица, која почнала да се разделува. Стојадиновиќ рече:

“Не смеам  на нозе  следните шест недели. Од силниот удар удар во грбот, разнишана е мојата карлицата и влакна меѓу коските кои ги држат. Карличните коски почна ада се разделуваат. Со цел да се избегне пукнатини или влошување на друго место, лекари  мораа да ги вградат  шрафовите и плочки сè додека лигаментите повторно не сраснат “-вели тој.

Тој додава дека членовите на семејството Шаулиќ го бараат секој ден.

“Ме бодрат дека  мора да се издржи, дека мора да се оди напред и тоа е тешко, а уште потешко кога ги слушам. Само тага околу срцето и плачам..” -, вели Боби.