Радио Милева

Сосетката на Лепа Брена открива какви ритуали прави пејачката на полноќ

Сосетката на Лепа Брена открива какви ритуали прави пејачката на полноќ
фото: Инстаграм/принтскрин/лепабрена

Сосетка на Лепа Брена за „Скандал“ открива какви ритуали прави пејачката.

Во една прилика ја гледала што изведува и била фасцинирана.

„Освен тоа што е успешна и најголема ѕвезда на Балканот, Лепа Брена е пожртвувана мајка и сопруга“ започнува сосетката и додава:

„Покрај кариерата, таа целиот свој живот го посвети на своите деца и сопругот. Знам дека верува во Бога и ги почитува сите религии. Колку и да се моли на Господ, таа во молитвата е искрена. Отсекогаш се прашував, како таа жена е толку силна, а едноставна, успешна, но и скромна која има слух за се околу себе. И сега ми јасно, тоа го постигна со љубов и верба кон Бога“ раскажува сосетката за „Скандал“ и додава:

фото: Инстаграм/принтскрин/лепабрена

„Јас неколку пати ја видов како седи во својата градина среде ноќ. Секогаш беше во положаба како да прави јога или медитација. Гледаше во месечината и тивко ги изговраше своите молитви. Најчесто тоа го правеше на полна месечина, тогаш има најмногу енергија и таа месечина и дава уште поголема сила. Па и таа сама во интервјуата велеше дека и помага медитацијата“ вели сосетката и продолжува:

фото: Инстаграм/принтскрин/лепабрена

„Како што читав во книги, кога е полн месецот, универзумот е полн со енергија и тоа позитивни, па тогаш се препорачуваат молитви. Таа секогаш чека Боба и децата да одат на спиење за да има потполен мир и да се посвети молитви за здравје, љубов, среќа. Подоцна пријатели ми кажаа дека во тој период Брена имала посебни молитви, не биле тоа нејзини зборови туку молитви во наоѓала мир и спас. Душата ме заболе кога видов Лукас како ја нападна дека оди кај оџа. Злобници, се и сешто зборуваат. Јас во животот немам видено подобра жена од Брена. Никогаш не се поставува над нас во соседството, ако се сретнеме, се поздравува, не прашува како сме, ни нуди помош. Нема личност во соседството на која не и излезе во пресрет. Ако на некој нешто му фали, таа прва трчи да помогне. Веднаш се јавува, нуди помош, пари, да не угости…Ако некои и забележува што има добри чувства, па нека и забележи“ завршува сосетката за скандал

Останати вести од Радио Милева