Радио Милева

Сопругата го пронашла во бесознание: Владо Георгиев заврши во болница

Сопругата го пронашла во бесознание: Владо Георгиев заврши во болница

Откако сопругата Милица го пронашла во бесознание, пејачот Владо Георгиев бил пренесен во болница на 7 мај, пренесува Курир.

„Екипата пристигна пет минути по повикот. Го најдоа на подот. Без свест, исцрпен и блед. Вилицата му беше вкочанета, а од модрата уста му тече вода. Медицинските лица веднаш му го проверија пулсот и го пренесоа во болница. При доаѓање во болницата, сопругата ги замоли докторите да му стават марама на лицето за да не го препознаат, изјави извор и додава:

„Беше во многу лоша состојба. Медицинската сестра му го измери пулсот и му вклучи инфузија. По една час пејачот беше подобро. Неговта сопруга беше со него и многу се плашеше за неговиот живот, вели изворот и додава дека Владо ја напуштил болницата на своја одговорност.

Откако Владо слушнл дека треба да остане во болница тој на своја одговорност одлучил да ја напушти болницата.