Радио Милева

Снеже Велков ги стави следбениците во дилема: „Се смеам или не под маска“? – еве го одговорот

Снеже Велков ги стави следбениците во дилема: „Се смеам или не под маска“? – еве го одговорот
фото: Инстаграм/снежевелков

Пандемијата со коронвирусот која се уште владее во светот, не само што ни стави кочница на многу работи туку ни наметна и една нова реалност односно ново нормално.

Маските за заштита од Ковид 19 станаа дел од нашето секојдневние, па каде и да одиме мора да носиме маска, често да ги дизинфицираме рацете, да одржуваме дистанца…

Македонската водителка и фитнес инструкторка Снеже Велков никаде не оди без маска.

Иако моментално не вежба во сала, Снеже има и за тоа решние, па вежба на отворено, вози велосипед….Меѓутоа каде и да оди со неа маска си носи.

Така, деновиве Велков своите следбеници на „Инстаграм“  ги стави дилема, а тие не можеа да се одлучат за точниот одговор.

Имено, водителката објави фотогафија на која носи маска, а прашањето беше: „Се смеам или не под маската?“ и остави на следбениците да гласаат.

фото: инстаграм/снежевелков

Тие беа не одлучни, па одговорот беше 50 – 50,односно 50% гласале дека Снеже се смее, а 50% дека е сериозна.

фото: инстаграм/снежевелков

Што мислите вие? Се смее или не?

Еве го одговорот.

„Супер сериозна“ одговори Снеже на својот „Инстаграм“ со фотографијата на која е сериозна и нема маска, па дилемата е решена.

А во последната објава на својот „Инстаграм“, фитнес инструкторката вели дека некогаш знае да биде сериозна, па дури и да се налути.


Како и да е, серизона или не, Снеже ги почитува мерките за заштита од корона.

Останати вести од Радио Милева