Радио Милева

Славица Чуктераш се враќа во „Ѕвездите на Гранд“? – „Подготвена сум да заблескам“

Славица Чуктераш се враќа во „Ѕвездите на Гранд“? – „Подготвена сум да заблескам“
фото: Инстаграм

Пејачката Славица Чуктераш на јавноста и стана позната по нејзиното учество во „Ѕвездите на Гранд“ во 2003 година.

Во нејзината екипа беа и Тања Савиќ, Бане Мојиќевиќ, Стева Анѓелковиќ, Дарко Филиповиќ и Немања Николиќ за кои тврдат дека многу работиле промениле во музичката индустрија.

Познато е да оваа сезона во „Ѕвездите на Гранд“ има гост – ментор меѓу кои се најдоа и поранешни учесници од музичкото шоу.

Чуктераш вели дека одлично би се снашла во оваа улога.

фото: Инстаграм

„Тоа натпреварување ми го промени животот, а и денес уживам во популарноста, иако направив пауза за да се посветам на семејството. Беше поразлично кога се натпреваруваше мојата екипа, ние бевме пионири и никој не може да каже дека направивме револуција“  вели Славица за „Објектив“.

Таа вели дека ги следи „Ѕвездите на Гранд“ и дека би сакала да се најде во улога на жири.

фото: Инстаграм

„Сега е малку поразлично од 2003 година, но факт е дека музичкиот натпревар има популарност и луѓето го гледаат. Гледав некои емисии и видов дека гост во жирито и искрено мислам дека одлично ќе се снајдам во таа улога затоа што ќе се посветам на кандидатите. Мислам дека некои од нив ќе се најдат и во финале. Знам дека поради коронавирусот се променети многу работи, но ако ако следната сезона има гост во жирито, подготвена сум да заблескам. Поповиќ се слушаме“ изјави Чуктераш.

Дали Славица ќе биде дел од ова музичко шоу останува да видиме.

Останати вести од Радио Милева