Радио Милева
Не им се омилени

„Скаменета фаца и некултура, а жена му е вообразена и дрска“: Соседите на Мирослав Илиќ велат дека не сакаат ни да го сретнат (фото)

„Скаменета фаца и некултура, а жена му е вообразена и дрска“: Соседите на Мирослав Илиќ велат дека не сакаат ни да го сретнат (фото)
фото:мирослав илиќ/инстаграм принтскрин

Соседите имаат спротивставени мислења за пејачот Мирослав Илиќ, од оние што го фалат гласно до оние што не го сакаат.

Во општина Палилула, во населбата во која живее пејачот Илиќ, населбата е разновидна, како и мислења за него. Најмногу ја сакаат неговата музика и му симнуваат капа за сè што направи, но приватно го фалат многу малку. Тие немаат убаво мислење ни за неговата сопруга Гордана.

– Може да биде во поинакво расположение, ако е весел, знаете дека ќе застане и ќе разговара со вас, ќе се насмевне и се пошегува, ако е намуртен, подобро да не го поздравувате. Од друга страна, неговата сопруга е секогаш дрска, како таа да е sвезда, а не тој – вели соседот за Блиц.рс.
Друг сосед вели:

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslav Ilic (@miroslav__ilic)

– Мирослав најдобро го опишува неговата долга кариера, не би коментирал понатаму – беше краток во неговиот одговор.

Во близина на зградата на Илиќ има и штанд со цвеќиња и зеленчук, а продавачот, чиј клиент е Мирослав долги години, беше особено расположен за разговор.

– Мирослав е лесен и секогаш остава бакшиш. Секогаш насмеан и расположен. Го гледаме и со неговата сопруга, тие често одат заедно на шопинг – вели продавачот.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miroslav Ilic (@miroslav__ilic)

Соседите посочуваат дека пејачот претежно останува тука во текот на есента и зимата. Се увериле дека не секој има добро мислење за пејачот во разговор со сосед од блискиот влез.

„Не сакам да се среќавам со него или со неговата намуртена сопруга. Тој сè уште се поздравува понекогаш, а таа никогаш. Претежно се мрачни, лицата скаменети. Моето мислење за нив е дека тие се некултурни, и оставете ги другите да мислат што сакаат – рекол налутено постариот господин.

Останати вести од Радио Милева